Volleybal avond Dedzjum 10 Juni 2016.

Op 10 Juni 2016 werden wij Dedzjummers weer uitgenodigd om een avond te volleyballen.
Om 19.00 uur werden wij verwacht door het dorpsbelang.
Een gezellige grote opkomst, en dit jaar zeer mooi weer!
Na bijgepraat te hebben, en het mooie weer te hebben besproken, gingen de kinderen eerst van start.
Er werd 1 set van 25 punten gespeeld, en met een scheidsrechter langs de lijn.
Het werd een spannende set met een uitkomst van 25-23.
Na deze set was het de beurt aan de volwassenen.
Er werden verschillende sets gespeeld, met verschillende teams.
Ook was er publiek van jong en oud om ons aan te moedigen.
Om dit volleyballen de hele avond vol te houden is natuurlijk onmogelijk. Daarom kregen we een lekkere versnapering en wat te drinken.
Na de pauze gingen we weer van start, er werd er weer fanatiek gevolleybald!
Er werd gevolleybald met een bal met scheurbuik, de volleybal was gescheurd, en meer ovaal dan rond. Er werd daarom een reserve bal opgehaald, en daarna kon er weer fanatiek worden doorgespeeld. Toen iedereen uitgeteld was kregen we nog versnaperingen en werd er nog nagepraat met wat drinken.
Iedereen ging na een gezellige avond weer naar huis, en we zien elkaar weer op 30 Juli met de fietstocht.

Dorpsbelang bedankt.
Groeten een volleyballer.

 
             

 

Fotoalbum volleybalKLIK HIER

 

 

 

 

 
 
                                                                                                                 
 

          

    Fietstocht Dedgum


 20 deelnemers jong en oud verzamelden  zich om 17:00 bij de kerk en vertrokken om 17:15.
Met zijn allen gingen wij richting Tjerkwerd om daarna over het kleine fietspad bij Tjerkwerd naar Bolsward te gaan.Vandaar gingen wij richting Exmora om vervolgens naar Alingawier te fietsen omdaar bij de picknikplaats met zijn allen ons goed te doen aan heerlijk belegde broodjes ,snoep en wat al niet meer.Dit werd gebracht door Wiebe en Tymen.(Deze heerlijke belegde broodjes waren door Jan en Wiepie gesmeerd en belegd)Tot onze verrassing  kregen we ook nog gratis muziek bij het eten, door middel van een trekzak bespeeld door Ingrid Jonkhout uit Exmorra.Hier door was het  extra gezellig.
Toen iedereen het eten ophad, gingen wij weer op pad. We fietsten tussen allemaal maïs velden door .Het was enorm leuk deze toeristische route.De hele fiets tocht  was zo’n 23 km.Om 19:30 waren wij weer terug in Dedgum .Al met al het was een hele leuke geslaagde fietstocht.
De fietstocht is georganiseerd door dorpsbelang Dedgum.

Datum: 30- 07- 2016
Gemaakt door: Sylona Westra


 

   
Fotoalbum fietstocht   KLIK HIER  
   
 

                              

      Viswedstrijd Dedgum    

 

26 Augustus was het weer de traditionele vis avond. Het was prima weer, en de sfeer was goed. Ja hoor, de bamboe hengel lag nog geen minuut in het water en Ria had beet, en hoe. Een dikke jongen gescoord, bijna, want hij ging weer pleitos met haak, dobber en draad. Met gevolg ook nog een gebroken hengel voor de visvrouw. Al snel werd een andere hengel opgehaald.

Sorry dat ik met mezelf begin, maar het speelde in de eerste minuut van de wedstrijd af. 15 deelnemers  gingen fanatiek aan het vissen. Vooral Robbie zorgde voor veel hilariteit, met een suterige worm ging het letterlijk, van vis af, naar vis aan de hengel. En dan Jan, die ving een zeer "grauwe iel". Het was nog een hele strijd om die in de emmer te krijgen. Volgend jaar een deksel meenemen Jan! Ook de jongeren waren bloedje fanatiek. In totaal zijn er 28 vissen gevangen, een prachtig resultaat. Mare had de meeste van de kinderen, Jan de dikste(paling). En Robbie met 11 de meeste. Een zeer geslaagde avond dus,en graag tot volgend jaar.

Iedereen een groet van Ria.

           

 

                    
 
 
Fotoalbum viswedstrijd  KLIK HIER