Sint en zijn Pieten in Dedzjum 2014

Beste Dedzjummers

Het was zaterdag 29 december bijna helemaal mis gegaan met mijn bezoek aan Dedzjum, de zwarte pieten Julio en Pedro waren vrijdagnacht, door een domme fout in de gevangenis beland.
Bij het brengen van de cadeautjes daar, waren ze door de schoorsteen gevallen en in een cel terecht gekomen, en ze konden er niet meer uitkomen!
De Y-Phone van Pedro had hij al eerder van het dak laten vallen, kapot natuurlijk, en de batterij van Julio was weer eens leeg, waardoor ze mij niet konden waarschuwen.
Ik heb natuurlijk een tijd lopen zoeken naar deze twee knapen, maar kon ze niet vinden.
Nadat ik ze als vermist had opgegeven, werden ze door de politie toch nog opgespoord.
Het was ondertussen al flink laat geworden en we konden waarschijnlijk niet op tijd in Dedzjum zijn, maar dankzij deze politie mannen werden ze gelukkig met toeters en bellen toch nog op tijd in Dedzjum afgeleverd waar ik zelf al was gearriveerd.
Het feest in Dedzjum is verder heel leuk verlopen, de 13 aanwezige kinderen met hun ouders hebben liedjes gezongen, en ik had voor een paar van deze kinderen wat leuke dingetjes in het grote boek staan, ik heb mooie tekeningen gekregen en er werd flink met pepernoten gestrooid, de pieten hebben zelfs nog op tafel gedanst.
Nadat alle cadeautjes aan de kinderen waren uitgedeeld en het uitpakken was begonnen, hebben we de consistorie weer verlaten onder begeleiding van het traditionele liedje dag sinterklaasje, en zijn we weer verder gegaan.
We hopen volgend jaar weer van de partij te zijn.

Sint Nicolaas
en de zwarte pieten
Pedro en Julio.


 

      

     FOTOALBUM   KLIK HIER

 

 (verslag en fotoalbum is gemaakt door Hilhorst)