kopopdehichteMei 2017

 

Dodenherdenking 4 mei om 19:30 uur in de kerk van Hieslum De kranslegging op de begraafplaats in Parrega zal omstreeks 20:15 uur plaatsvinden. TWEE MINUTEN STIL VOOR TOEN, VOOR NU, VOOR LATER ……..GEEF VRIJHEID DOOR   ONDERDUIKERS VAN TOEN, VLUCHTELINGEN VAN NU U bent van harte welkom.  De Oranjevereniging


Café de Harmonie 6 mei
van 17:00 tot 21:00 uur geopend 


Ouderensoos 10 mei van 15:00 tot 17:00 uur in de Gearhing Elke eerste woensdag van de maand is er een ouderensoos in de Gearhing. Kosten € 3,50 per persoon per keer incl. koffie/thee en koek.  Dit is de laatste soosmiddag van dit seizoen. Voor meer informatie: Boukje Rypma, tel. 0515-579521

Orgelconcert 12 mei om 20:00 uur in de kerk van Parrega Organist en pianist Patrick Hopper geeft op vrijdagavond 12 mei om 20.00 uur een benefietconcert op het kerkorgel van Parrega. De opbrengst is voor de promotie van het kerkorgel onder leerlingen van de basisschool en onder jongeren. Patrick Hopper heeft een breed programma samengesteld waarvan hij uit ervaring weet dat het zeer wordt gewaardeerd. Het programma bevat orgelmuziek van Bach, Haydn en Widor tot moderne stukken zoals een Rondo alla latina van Hans Stamm of de Bluesette van Toots Thielemans.  Later studeerde hij af met onderscheiding op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Patrick Hopper is organist van de Antonius Abt kerk in Scheveningen. Hij treedt regelmatig op in het buitenland en is “Fellow of The Royal College of Organists ”.


Anjeractie en concert Excelsior Van 14 tot en met 20 mei 2017 komen de collectanten langs. Cultuur in de buurt verbindt mede dankzij uw gift. 18 mei vanaf 19.30 uur zal Excelsior een buitenconcert verzorgen, locatie: t.h.v. de pastorie. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Oud papier 27 mei vanaf 8:30 uur
 
Dorpsfeest - Zeskamp
Dit jaar organiseren wij tijdens het dorpsfeest weer een zeskamp voor de buurten. Wij hebben 7 mensen bereid gevonden om captain te zijn. Dit zijn: Trekweg Noord/Tynjestrjitte: Folmer Schotanus
Trekweg Zuid: Arjen de Vries Horstweg: Klaas Johannes Bruinsma Waubertstrjitte: Martin Heeres Dedgum: Charlie  de Mar: Fam. Joh. Bakker Hieslum: Atso de Jong Lijkt het je leuk om mee te doen geef je dan zo snel mogelijk op bij je captain. Mensen die in Parrega/Hieslum/Dedgum zijn opgegroeid en graag willen meedoen zijn ook van harte welkom. Je kunt je dan opgeven bij de captain van de buurt waar je vroeger bent opgegroeid.
 
Jubileumfeest 100 jaar Dorpsbelang
Parrega/Hieslum 9 september 2017 Met toneel, oudhollandse kinderspelen, barbecue, kampvuur en ’s avonds de Bounty Hunters.
 
Kopij voor de Pinfisker
kunt u inleveren tot 8 september, deze verschijnt begin oktober. Kopij voor op ‘e hichte kunt u tot 28 mei mailen naar agenda@parregea.nl, of inleveren op Trekweg 68.