Voor het fotoalbum     KLIKT U HIER

 

Dorpsfeest Dedgum


Het dorp is al vroeg in de voorbereidingen van het feest. Overal worden vlaggetjes opgehangen en vrijwilligers zijn druk in de weer, want 12 en 13 september is ons dorpsfeest!


Op vrijdagmiddag opent het feest met een optreden van clown Kokkie in de versierde loods van Durk en Ineke. Kinderen, heiten, memmen, pakes en beppes zitten in spanning af te wachten wat gaat komen. Clown Kokkie was soms wel een beetje dom, een ballon opblazen kon hij niet, maar de kinderen hielpen hem goed. Soms kon hij ook een beetje toveren en maakte hij van een ballon een giraf, een hondje, aapje of een hart met 2 duifjes. Alle kinderen kregen er één mee. Bouwe mocht clown Kokkie even assisteren en kreeg zijn jas aan en een pruik op. Samen met Kokkie toverde hij een pan met spekjes en mocht deze uitdelen aan alle kinderen, maar ook de pakes, beppes en heiten, en memmen mochten lekker snoepen. Na afloop gingen de kinderen nog even grabbelen en zo ging iedereen blij naar huis.


Om 20.00 uur opende Corina, onze nieuwe voorzitter de avond en gaf Sjoerd Bakker de microfoon. Hij was de spreekstalmeester van deze avond. Er zouden allemaal bekende nederlanders komen en dat was reuze spannend. De ene was al heel lang bekend de ander nog maar kort….maar ze waren er!
Voor deze gelegenheid waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met hun 3 dochters ook naar Dedgum gekomen, wat wel heel speciaal was, ze waren er de hele avond bij. Dedgum was zeer vereerd met dit bezoek.
In de vroege avond kwamen  dhr. en mevr. J. ook langs, zij wilden de dorpsgenoten bedanken  dat zij hun werk aan de vissersburen niet verstoord hadden. Zij maakten nog wat nieuwe pillen om de geest in feeststemming te brengen en deelden deze uit, helemaal voor niets. Dhr. was op  weekendverlof en ondanks dat zij nog maar pas bekende nederlander zijn was het aardig dat ze even aanschoven in de loods en hun laboratorium in werking toonden aan de inwoners.
De dames AnnaFrouk, Marieke en Froukje zongen het koningspaar toe met het welbekende koningslied. Ze zongen de sterren van de hemel ondanks dat de cd-speler soms ook sterren zag.
Piet Paulusma kon niet ontbreken met het weer en kwam met zijn collega het weer voorspellen. Het zou hagelen, regenen en mistig worden, het betrof plaatselijke buien.  Zaterdag scheen volop de zon, dus Piet zat er volkomen naast gelukkig.
Ook Andre van Duin was speciaal naar Dedgum afgereisd samen met een klant stond hij in de Buurtsuper.Een hilarisch optreden zoals we van hem gewend zijn. De klant ging met niks naar huis.
Na de pauze waarin we nog even draaiendrad en blik konden gooien en een lekkere taart winnen, kwam de band uit Frieschepalen. Zij traden op met het nummer “It buske fân de baas”. Je zal de heren maar aan het werk krijgen. Ze zongen daarna met alle aanwezigen nog één nummer ter afsluiting, een prachtig optreden.
Het was een prachtige avond en bijzonder om zoveel bekende nederlanders in ons dorp te hebben mogen ontmoeten.
Daarna werd samen met muziek van Sjoerd en Herman út Blauhús nog karaoke gedaan tot in de late uurtjes. Het was een geslaagde avond.


Om half tien de volgende morgen ging het dweilorkest uit Tjerkwerd door het dorp en riep iedereen naar de loods om koffie.
We deden daarna zeskamp met leuke spelletjes waar jong en oud aan meededen. De ploeg van Minke ging met de (wissel)beker naar huis.
Met elkaar patat, hamburgers en kippepootjes eten en daarna in een grote ballon op het water balanceren.
Het was prachtig weer en na heel wat capriolen gingen we weer aan de koffie. s’Avonds ringrijden op de fiets, nee er kwam geen paard van stal deze keer.


In de loods speelde Sipke de Boer tot in de late uurtjes en was het gezellig op de dansvloer. Dedgum heeft een prachtig dorpsfeest gehad!  Het bestuur van dorpsbelang en de vrijwilligers bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.


Een feestganger.