Zomer activiteiten 2014  Voor Fotoalbum    KLIK HIER

Dedgum speelt volleybal.

Op een mooie vrijdagavond, het is 20 juni, speelt Dedgum volleybal.
De zon is er nog bij, het windje is wat fris, maar het net staat strak gespannen.De lijnen van het veld keurig recht getrokken, de eerste speler draait al warm.
Binnen een kwartier staan de spelers opgesteld en vol enthousiasme gaat de bal van links naar rechts, een opslag, een kleine snoekduik, een felle volley.
Oud Dedgumers zijn er voor naar huis gekomen, er gaat niets boven volleybal op het veldje achter de kerk.
De toeschouwers versjouwen de tribune, uit de wind kan er beter aangemoedigd worden.
Er word gewisseld, iedereen die wil, kan spelen. Er wordt wat gedronken, spelen maakt dorstig, maar aanmoedigen ook.
Als de zon onder gaat, de schemer dieper wordt, staken de spelers vermoeid het spel. Het is tijd voor de nabeschouwing, voor bijpraten, voor een biertje of een frisje.
De uitslag laten we in het ongewisse, misschien dat er volgend jaar, in een nieuwe spelronde op het veldje achter de kerk van Dedgum, een antwoord op komt.

Dorpsbelang Dedzjum.                                                                                                

                         

 

Fietstocht van Dedgum

26 Juli was Dedgum sportief !

Op deze dag werd namelijk een fietstocht georganiseerd. Er kwamen veel Dedgummers opdagen, zowel jong als oud ! Toen we eenmaal op de fiets zaten hebben we een paar drupjes regen gehad. Gelukkig bleef het vrijwel droog tijdens de fietstocht. Iedereen zat gezellig met elkaar te kletsen op de fiets en er was een gemoedelijke sfeer. Na de genodigde kilometers te hebben gefietst hadden we even een pauze om bij te tanken. Daarbij kregen we iets te drinken aangeboden door het dorps belang. Daarna zijn we weer op de fiets gesprongen richting Gaastmeer. Tijdens het fietsen zagen we nog een massage praktijk. Sommigen aarzelden om te stoppen, want ze kregen al last van zadelpijn. Na enige twijfel zijn we allemaal sterk gebleven en zijn we door gefietst. Het volgende doel was naar het pontje van Gaastmeer naar Nijhuizum. We hebben ook een extra groot rondje met het pontje gemaakt, dat was super! Toen iedereen droog aan de andere oever was aangekomen, hadden we een pauze met allemaal soorten broodjes, beleg en drinken. Dat smaakte lekker. Daarna zijn we weer gezellig met zijn allen richting Dedgum gefietst. In Parrega werden we onthaald door enthousiaste Parregaasters die bij het café zaten. Dat gaf ons nieuwe energie om het kleine stukje naar huis te kunnen volbrengen. Eenmaal in Dedgum gearriveerd , hebben we nog gezellig bij elkaar gezeten, met een ijsje, drinken en voor de liefhebbers natuurlijk een glas bier ! Al met al geslaagde fietstocht van ongeveer 25 km.

Groeten uit Dedgum


Viswedstrijd Dedgum.

Op 15 augustus was er weer de jaarlijkse viswedstrijd in Dedzjum.
We troffen mooi weer en de sfeer was prima, degene die niet zijn geweest hebben wat gemist.
De locatie op en bij de brug was weer het wedstrijdveld net als andere jaren.
Een aantal kinderen en volwassenen met goed materiaal en een zak vol aas hebben gevist of hun leven er van afhing. De opkomst was iets lager dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken.
Het bleek dat ook de vissen er zin in hadden en klonk vaak de kreet van , ik heb beet!
Soms was dan alleen het aas er afgesnoept en moest er weer wat nieuws aan de haak.
Er is ongeveer anderhalf uur gehengeld en er zijn aardig wat vissen gevangen van klein tot iets groter.
De grootste was duidelijk voor Willem Poelstra Sr. bestemd, maar deze ging er bij het inhalen met zijn haak en draad vandoor en liet zich verder niet meer zien, dus was het voor Willem wegens materiaalpech al snel voorbij(en dus ook de kans op een prijs verkeken).
Bij zowel de kinderen als de volwassenen waren er 2 prijsjes beschikbaar, 1 voor de meeste en 1 voor de grootste.
Nadat deze waren uitgereikt ging ieder weer op huis aan en hadden we weer een geslaagde activiteit achter de rug.

Tot volgend jaar.